Update renovatie parking & moving walkways in Disneyland Paris

De renovatie en update van de grote parking van Disneyland Paris is een project die heel lang lijkt te duren. Het is begonnen met de installatie van zonnepanelen boven de parkeerplaatsen, daarna hebben ze de toiletten en de hondenkennel opnieuw geschilderd en werd er een automatisch systeem toegevoegd bij de kassa’s van de parking.


Disneyland Paris

Maar de grote verandering waar iedereen al jaren zit op de wachten was de herstelling van de “moving walkways”, de rolbanden om naar de ingang van de parken te gaan. Op die manier kan je een langere afstand op een veel snellere manier afleggen, als je tenminste verder wandelt op de rolbanden en niet blijft stil staan, want dat snappen veel gasten na meer dan 30 jaar nog altijd niet. Nochtans zie je dat probleem niet op een luchthaven, waar er overal zo’n rolbanden zijn.De rolbanden of “moving walkways” zijn er als sinds de opening van Disneyland Paris in 1992. Deze kwamen er ter vervanging van treintjes, die gasten van de parking naar het park brengen, zoals in Disneyland & Walt Disney World. De laatste jaren werkten de banden helaas niet meer, soms werden ze hersteld maar waren snel daarna opnieuw buiten werking gesteld.


PixieDust.be

Uiteindelijk heeft Disneyland Paris toch besloten budget vrij te maken voor een volledige update van de parking en aankomstproces van gasten via de parking, waarbij nieuwe rolbanden werden inbegrepen.

De rolbanden en de tenten daarboven werden vervangen, behalve twee. Er zijn twee naast elkaar liggende rolbanden die niet werden vervangen. Als ze nog herstelbaar zijn of niet is niet duidelijk, momenteel werken ze niet, maar ook andere rolbanden die wel werden vervangen werken ook niet allemaal. Het is dus verwarrend waarom ook de nieuwe rolbanden niet allemaal werken.De witte tenten boven de rolbanden zijn intussen wel allemaal vervangen. Het is nu nog wachten op de laatste afwerking zoals bepaalde verlichting en hopelijk zien we dan de langste rolband tussen de toiletten en het RER/TGV station binnenkort in werking.


PixieDust.be

Intussen is er opnieuw een Disney topper terug op één van de tenten teruggekeerd maar het is wel een ander personage geworden. Voordien was het Chip en Dale, nu is het Buzz Lightyear geworden. Net zoals op veel andere tenten werden er personages vervangen, zo is ook Roger Rabbit verdwenen. En zijn er nu personages van Marvel en Stars Wars te vinden zoals Iron en C3PO.


Translate website