|Quick Links| Disneyland Hotel | Disney Hotel New York The Art of Marvel | Disney Newport Bay Club | Disney Sequoia Lodge | Disney Hotel Cheyenne | Disney Hotel Santa Fe | Disney Davy Crockett Ranch

Disneyland Paris: Symphony of Colours – Een Kleurrijke Beoordeling

Symphony of Colours: Een magische winterervaring in Disneyland Paris

Dompel jezelf onder in een wervelwind van kleuren, muziek en magie tijdens de “Symphony of Colours” in Disneyland Paris . Dit winterseizoen, van 8 januari tot 30 september 2024, pakt Disneyland Paris uit met een betoverend programma vol unieke shows die de winterse duisternis omtoveren tot een sprankelende gloed.


Disneyland Paris


Twee nieuwe shows vol dans, verhalen en kleuren:

 • A Million Splashes of Colour – Trek je dansschoenen aan en zing mee met Mickey, Timon, Joy, Mirabel en andere Disney- en Pixar-figuren tijdens deze spetterende show vol bekende verhalen en klassieke en moderne Disney-liedjes.
 • Disney Electrical Sky Parade: Bewonder de iconische Disney-praalwagens die fonkelen en schitteren in een magische parade boven het park.

Kleurrijke elfenstof decoraties op Main Street, U.S.A.:

 • Blooming in Colours: a journey into fairy worlds! – Laat je betoveren door de magie van elfenstof terwijl Tinker Bel en haar tweelingzus Periwinkle Main Street, U.S.A. versieren met sprankelende kleuren, fonkelende lichtjes en bloemrijke decoraties.

PixieDust.be


Blooming in Colours: Verwarrende Fairy World-Ervaring

Naast de shows en parades heeft Disneyland Paris met zijn Blooming in Colours nog een element: een nachtelijke ervaring in Main Street U.S.A.genaamd “A Journey into Fairy Worlds”. Dit is echter het meest verwarrende aspect van het hele seizoen.


PixieDust.be


PixieDust.be


De setting:

 • Op verschillende tijdstippen ’s avonds worden de gevels van Main Street in verschillende kleuren verlicht.
 • Tinker Bell en Periwinkle, te zien als decoratief element bij het station, voeren een dialoog via luidsprekers.

De verwarring:

 • Behalve de verlichting en audio is er niets te zien: geen personages, geen projecties.
 • Gasten staan stil en kijken rond, zoekend naar wat er te zien is, maar er is geen visuele show.

Conclusie:

 • De ervaring en meerwaarde is onduidelijk.
 • Het ontbreken van visuele elementen maakt het concept verwarrend en teleurstellend.

Suggesties:

 • Voeg projecties of andere visuele elementen toe om de dialoog te versterken.
 • Laat Tinker Bell en Periwinkle op een centrale locatie verschijnen tijdens de audio-ervaring.
 • Maak de show duidelijker en consistenter met de rest van het Blooming in Colours-thema.
PixieDust.be


PixieDust.be


A Million Splashes of Colour: Deze nieuwe show is een duidelijke opvolger van de geliefde Dream and Shine Brighter show, die tijdens de 30ste verjaardag van Disneyland Paris werd opgevoerd. Het themalied is catchy en vrolijk, en zorgt meteen voor een goede sfeer. De show zelf is een leuke medley van bekende Disney-deuntjes, met een spectaculaire show stop als hoogtepunt.

Echter, er zijn enkele kanttekeningen te plaatsen. De show stop is ietwat chaotisch: er klinkt muziek van Disney-films en personages die niet in de show te zien zijn, zoals Mary Poppins. De show mist ook de kleurrijke rookeffecten die we van eerdere shows gewend zijn. We vermoeden dat dit te wijten is aan technische problemen, aangezien er tijdens de soft opening wel wat rook te zien was.

Positief is de toevoeging van nieuwe personages zoals Mirabel uit Encanto en Asha uit Wish. De muziekkeuze voor Asha kon echter beter. Voor Asha had bijvoorbeeld het vrolijke “Welcome to Rosas” beter gepast dan de theme song “This Wish”.


PixieDust.be


PixieDust.be


De stijl van muziek veranderd ook te vaak. Soms is het meer de traditionele stijl daarna is het precies soort hip-hop stijl, alles nog eens met een verschillend tempo. Een groot verschil met de perfecte medley van Dream and Shine Brighter, dat was één lang lied met een constant tempo en verschillende thema’s die naadloos in elkaar vloeiden.

De 3 paradewagens, één minder dan de 4 tijdens Dream and Shine Brighter, hadden nog wat meer kleur mogen hebben. Als de show “A Million Splashes of Colour” heet verwacht je toch minder zwart/wit te zien.

A Million Splashes of Colour is een nieuwe dagelijkse liveshow in Disneyland Paris, te zien tot 30 september 2024. De voorstelling barst van kleur, muziek en dans, met geliefde Disney- en Pixar-personages.


PixieDust.be


PixieDust.be


Electrical Sky Parade: De Electrical Sky Parade is de echte ster van het seizoen. De drone show is een nostalgische trip voor oudere Disney-fans, die de originele Main Street Electrical Parade nog kennen. Voor jongere fans is de magie wellicht minder, aangezien ze de originele parade nooit hebben gezien. Maar als je de parade nu kent of niet, de fantastische figuren die in de lucht gemaakt worden met kleurrijke drones, spreken iedereen aan. Een fee, een draak, een trein…het zijn allemaal zeer herkenbare figuren ook zonder voorkennis van de originele parade.


PixieDust.be


Electrical Sky Parade: Een Nostalgische Vlucht door de Disney-Hemel

De Electrical Sky Parade is een adembenemende droneshow die elke avond de hemel boven het Kasteel in Disneyland Paris verlicht. De show is een moderne interpretatie van de klassieke Main Street Electrical Parade, die van 1972 tot 1996 in Disneyland Park in Anaheim, Californië te zien was. Maar ook in Disneyland Paris vanaf de opening in 1992 tot 2003. De parade bestaat nog, en komt soms nog eens voor een beperkte tijd terug in het originele Disneyland Park in Anaheim.
De Electrical Sky Parade in Disneyland Paris debuteerde op 8 januari 2024 en is een waar spektakel. Honderden drones vliegen in perfecte harmonie, terwijl ze kleurrijke patronen en afbeeldingen creëren in de nachtelijke hemel. De show is gevuld met iconische Disney-figuren, -liedjes en -momenten, die tot leven komen door de magie van licht en technologie.
Enkele hoogtepunten van de show zijn:

 • De blauwe fee uit Pinokkio die door de lucht zweeft, en met haar toverstaf de show tot leven wekt
 • De bekende trein, die over het kasteel komt gereden op de al even gekende vrolijke muziek
 • Eliot de draak, uit de film Peter en Draak, dit was één van de meest spectaculaire wagens in de originele Main Street Electrical Parade. Nu komt Eliot van achter het kasteel goeiedag zeggen.
 • Een spectaculaire finale Een grote wereldkaart met stipjes op alle plaatsen waar er een Disney Resort te vinden is, waarna alle drones samenkomen om een groot Electrical Sky Parade logo te vormen.

De Electrical Sky Parade is een magische ervaring voor alle leeftijden. Het is een nostalgische trip voor degenen die de Main Street Electrical Parade nog kennen, en een nieuw en wonderbaarlijk avontuur voor degenen die het voor het eerst ervaren. De show is een perfecte manier om de dag af te sluiten in Disneyland Paris.


PixieDust.be


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Scherm%C2%ADafbeelding-2023-11-14-om-11.13.30-1024x68.png


Conclusie: Symphony of Colours is een leuk evenement met kleurrijke shows en parades. De decoraties zijn sfeervol, de nieuwe sow A Million Splashes of Colour heeft potentie, en de Electrical Sky Parade is een nostalgische traktatie. Al blijft het hele seizoen wel verwarrend want zowel de decoraties met Tinker Bell, als de show A Millions Splashes of Colour en de Disney Electrical Sky Parade hebben allemaal niets met elkaar te maken en zijn precies allemaal afzonderlijke projecten die tegelijk te ervaren zijn.

Score: 3.5 / 5 sterren

Translate website