Disneyland Paris onthult nieuwe naam voor Walt Disney Studios Park

Na generaties gasten te hebben meegenomen in de magie van het maken van films, start nu een nieuw tijdperk voor het tweede Park van Disneyland Paris, met een frisse creatieve visie, gloednieuwe ervaringen, een grootschalige uitbreiding en een geheel nieuwe visuele identiteit.

Om dit nieuwe hoofdstuk te vieren, krijgt het Walt Disney Studios Park de nieuwe naam Disney Adventure World zodra World of Frozen opent, een nieuw immersief gebied waar de winterse wereld van Walt Disney Animation Studios’ Frozen tot leven komt aan een indrukwekkende baai. Terwijl de voortdurende transformatie van het Park de gastervaring naar een hoger niveau zal tillen, blijft het hele resort het aanbod de komende jaren verbeteren.


Bij elke verjaardag horen verrassingen en dit jaar is geen uitzondering! Vandaag, op 12 april, deelde Disneyland Paris meer informatie over de ambitieuze toekomst voor de plek waar magie tot leven komt, tijdens een presentatie voor bijna 1.000 fans en Cast Members. De leidinggevende en creatieve teams van het resort deelden informatie over het baanbrekende nieuwe entertainment dat de komende maanden te zien is, de volgende fase van de lopende transformatie van de Disney Hotels en de voortdurende transformatie van Disney Village.

In het resort zijn al verschillende projecten uitgevoerd om de gastervaring te blijven verbeteren en van Disneyland Paris een bestemming te maken die je absoluut moet bezoeken. Een van de topprioriteiten van dit uitzonderlijke transformatieplan – dat tot stand komt dankzij een investering van twee miljard euro – is een complete make-over van het Walt Disney Studios Park. Het Park blijft uitbreiden met nieuwe themagebieden als aanvulling op Marvel Avengers Campus, dat in 2022 zijn allereerste rekruten verwelkomde, en Worlds of Pixar. Aan het einde van de uitbreiding is de grootte van dit Disney Park, dat binnenkort hernoemd wordt, bijna verdubbeld en is het een dagvullende ervaring!


Disneyland Paris
©Disney

Meeslepende themalanden brengen geliefde Disney franchises tot leven

Toen het Walt Disney Studios Park in 2002 werd geopend, was het oorspronkelijke idee van het tweede Park om gasten een kijkje achter de schermen te geven bij het maken van films, tekenfilms en televisieshows. Het concept van het Park heeft sindsdien een creatieve evolutie doorgemaakt om meeslepende werelden aan te bieden. In 2007 startte een uitbreidingstraject met de lancering van meerdere grootschalige projecten, zoals The Twilight Zoneℱ Tower of Terror, Toy Story Playland and Ratatouille: The Adventure. Van de recente opening van Marvel Avengers Campus en de lancering van Worlds of Pixar tot de creatie van een themaland geïnspireerd op Frozen: het Park blijft geliefde franchises verwelkomen. Hierdoor kunnen gasten hun favoriete verhalen beleven op een unieke manier zoals alleen Disney dat kan. En dat plezier is nog maar het begin, want werelden waar de meest populaire Disney films allertijden tot leven komen worden de basis van de transformatie van dit Disney Park.


PixieDust.be
©Disney

“Vandaag veranderen we het verhaal van het Walt Disney Studios Park, van ‘hoe het wordt gemaakt’ naar feestelijke theaters en avonturen die tot leven komen in immersieve werelden. Deze volledig gerealiseerde avontuurlijke werelden worden de focus van de nieuwe identiteit van het Park en komen terug als themalanden die gasten ontdekken wanneer ze in het Park verder verkennen en uitgenodigd worden om deel te nemen aan avonturen geinspireerd door de meest geliefde verhalen”, aldus Tom Fitzgerald, Walt Disney Imagineering Chief Storytelling Executive en Senior Creative Executive voor Disneyland Paris.

“We omarmen een transformatie die meer dan 90% van het Walt Disney Studios Park herziet, sinds de opening in 2002. We onthullen een frisse creatieve visie die onze tweede ingang volledig opnieuw heeft gedefinieerd. Gasten gaan op een reis die de magie en emotie van onze geliefde franchises mengt met verkenningen in getrouw nagemaakte nieuwe themalanden. Deze belangrijke evolutie heeft ons geĂŻnspireerd om het Park een nieuwe naam te geven, die een levendig nieuw hoofdstuk voor Disneyland Paris inluidt. Deze nieuwe naam zal officieel gebruikt worden vanaf de grote opening van ons volgende themaland: World of Frozen. Dit wordt de harmonieuze start van een spannend nieuw tijdperk. Toegewijd om de grenzen van immersie en innovatie te verleggen, maken we adembenemende nieuwe ervaringen en spectaculaire momenten in Disney Adventure World die onze gasten meer dan ooit zullen aanspreken. Het Park zal unieke avonturen aanbieden in meeslepende themalanden, als een perfecte aanvulling op het Disneyland Park”, deelde Natacha Rafalski, CEO van Disneyland Paris.


PixieDust.be
©Disney

Deze nieuwe creatieve visie wordt al weerspiegeld in het Park met het ongekende niveau van immersie en krachtige storytelling van de nieuwste ervaringen. Een van de adembenemende ervaringen die in de toekomst wordt aangeboden, is World of Frozen. Hier gaan gasten op een reis naar het koninkrijk Arendelle met zijn kleurrijke gevels en opmerkelijke North Mountain die geleidelijk in zicht komt. Het themaland is mooi gelegen aan de rand van Adventure Bay, een meer van 70.000 m2 omringd door pittoreske oevers en een promenade in het hart van de uitbreiding van het Park, die wordt gebruikt als toegangspoort tot de nieuwe themalanden eromheen. Daarnaast wordt Adventure Bay een uniek entertainmentpodium met een 360-graden uitzicht. Het wordt uitgerust met de nieuwste technologieĂ«n om fantastisch waterentertainment te bieden, met fonteinen, muziek, licht en speciale effecten waar de gasten zeker van zullen houden.

En dat is nog maar het begin! Een gloednieuw themaland, waarvan het concept en ontwerp momenteel worden afgerond door de Imagineers, zal het vernieuwde Park in de komende jaren nog aantrekkelijker maken voor gasten. Meer details worden later bekendgemaakt.


PixieDust.be
©Disney

Translate website