|Quick Links| Disneyland Hotel | Disney Hotel New York The Art of Marvel | Disney Newport Bay Club | Disney Sequoia Lodge | Disney Hotel Cheyenne | Disney Hotel Santa Fe | Disney Davy Crockett Ranch

Opnieuw staking in Disneyland Paris(Foto: UNSA_Disneyland Paris l’officielle)

Op dinsdag 30 mei 2023 werd er opnieuw gestaakt in Disneyland Paris door duizend van de 17000 cast members die er werken, ze eisen betere arbeidsomstandigheden en een loonsverhoging.

De staking had vooral een impact op entertainment waaronder shows en parades (Dream… And Shine Brighter, Disney Stars On Parade, The Lion KingRhythms of the Pride Lands..). De meeste attracties die niet gepland waren voor onderhoud konden gewoon open gaan al waren de openingsuren en wachttijden van bepaalde attracties zwaar verstoord.

Bij Autopia en Orbitron liep de wachttijd op bepaalde tijdstippen op tot 120 minuten, er werden ook piekmomenten gemeten van 150 minuten bij Meet Mickey Mouse. Attracties zoals Disneyland Railroad en Alice’s Curious Labyrinth bleven vandaag volledig gesloten. Bij Phantom Manor had je slechts enkele uren de tijd om de attractie te bezoeken en bij Mickey’s Philharmagic waren er slechts enkele voorstellingen volgens de statistieken van de MagiPark applicatie.

In het Walt Disney Studios Park werden er minder onregelmatigheden gemeten al was er wel een piekmoment in de wachttijd van Cars Road Trip van maar liefst 60 minuten.


PixieDust.be


Foto: ED92

De medewerkers die het werk neergelegd hadden verzamelde zich op verschillende plekken in beide Disney Parken, Disney Village en de ingang van het resort nabij het treinstation van Marne-la-Vallée. De stakers eisen onder meer 200 euro opslag, een dubbel loon op zondag en hogere kilometervergoedingen. 

Vakbonden dreigen met toekomstige staking in Disneyland Paris:

De vakbonden dreigen met een nieuwe actiedag op zaterdag 3 juni 2023 als de directie niets onderneemt. Een week eerder moesten er ook al enkele shows geschrapt worden vanwege een staking.

Voorlopig heeft Disneyland Paris nog niet officieel gecommuniceerd over de stakingen.


Disneyland Paris


(Foto: UNSA_Disneyland Paris l’officielle)


Translate website