|Quick Links| Disneyland Hotel | Disney Hotel New York The Art of Marvel | Disney Newport Bay Club | Disney Sequoia Lodge | Disney Hotel Cheyenne | Disney Hotel Santa Fe | Disney Davy Crockett Ranch

Disney Imagineer Sylvie Massara ontvangt Main Street raam in Disneyland Paris

Een eer die alleen is voorbehouden aan degenen die hun stempel hebben gedrukt op Disney-parken; het ontvangen van een raam in Main Street U.S.A. is een vrij zeldzaam eerbetoon.

Dit speciale eerbetoon viert 35 jaar Walt Disney Imagineering en erkent de erfenis van haar passie en creativiteit die onvergetelijke herinneringen voor generaties gasten heeft gecreëerd. “Ik was zo verrast, dat moet ik toegeven, toen ik het nieuws ontving.” zei Disney Imagineer Sylvie. “Ik was natuurlijk zeer vereerd en zeer ontroerd, want ik had dit helemaal niet verwacht.”


Disney Imagineer
©Disney


Disney Imagineer Sylvie Massara 35 jaar Walt Disney Imagineering

Het is een traditie die helemaal teruggaat tot Walt Disney tijdens het openingsjaar van Disneyland in 1955. De winkels langs Main Street USA, hadden namen nodig en wat is een betere manier om degenen te bedanken die hebben geholpen het park te openen dan door de namen van echte werknemers te gebruiken . En het sloeg aan, niet alleen in zijn oorspronkelijke Magic Kingdom, maar ook in Disney-parken over de hele wereld zijn zo’n ramen in Main Street USA te vinden!

Het raam van Sylvie Massara bevindt zich aan het begin van Main Street USA, boven Ribbons and Bows Hat Shop. Net als de andere speciale ramen in het park heeft haar raam een thema, in dit geval zijn het de drie decennia van haar interieurontwerp en zegt ze: “New Century Interiors, Sylvie Massara, Proprietor, ‘All-time designs for all times!!’ ‘” tegenover het.

Sylvie Massara begon haar Walt Disney Imagineering-carrière tijdens de bouw van Disneyland Paris in 1988, waarbij ze voornamelijk werkte aan de ontwikkeling van de lay-out en het interieur in Fantasyland. Sylvie vertelt: “Ik ben zowel naar Italië als Engeland geweest om de productie van de meubels te volgen. Ik heb in het bijzonder gewerkt aan La Chaumière des Sept Nains, La Bottega di Gepetto en Le Chalet de la Marionette.


Sylvie Massara
©Disney


Na de opening van het park en een kort jaar in Glendale waar ze werkte aan de eerste concepten voor wat het tweede park (Walt Disney Studios Park) van het resort zou worden, keerde ze terug naar Frankrijk als onderdeel van Design and Show Quality, het team dat de Disney-magie in stand houdt.

In 1996 kreeg ze de kans om specifiek aan de hotels in Disneyland Paris te werken, een rol die ze sindsdien nooit meer heeft verlaten. In 2010 bracht een ambitieus transformatieplan Sylvie en haar team ertoe elk hotel van Disneyland Paris opnieuw vorm te geven, te beginnen met Disney Hotel Sequoia Lodge in 2010 tot aan de koninklijke transformatie van het iconische Disneyland Hotel die eerder dit jaar opnieuw geopend werd.


Sylvie Massara
©Disney


“Het is veel uitdagender om aan een bestaand hotel te werken en het te transformeren dan om helemaal opnieuw te beginnen en een nieuw hotel te bouwen. Voor het Disneyland Hotel hebben we de grenzen van creativiteit verder verlegd, met een extra detailniveau. We hebben de technologie ook aangepast om speciale effecten toe te voegen, wat ik nog nooit eerder had gedaan bij het opnieuw ontwerpen van een hotel”, vertelt Sylvie.

Terugkijkend op haar carrière blikt Sylvie Massara terug: “Mijn absolute hoogtepunt al die jaren was de samenwerking met andere Disney Imagineers en Cast Members om dromen werkelijkheid te laten worden en emoties te creëren voor onze gasten. Als ik de blik op hun gezichten zie als ze een vers opnieuw uitgevonden ruimte betreden, ben ik er trots op dat ik, samen met alle andere teams, deel heb mogen uitmaken van deze ervaring.

Dus de volgende keer dat je Disneyland Paris bezoekt, stop dan even langs Main Street U.S.A. om dit speciale eerbetoon aan Sylvie Massara nalatenschap te bekijken!


Translate website