|Quick Links| Disneyland Hotel | Disney Hotel New York The Art of Marvel | Disney Newport Bay Club | Disney Sequoia Lodge | Disney Hotel Cheyenne | Disney Hotel Santa Fe | Disney Davy Crockett Ranch

Werkzaamheden achter Star Wars Hyperspace Mountain

Op dit moment word er gewerkt achteraan Star Wars Hyperspace Mountain in Discoveryland.

Het zou gaan om het backstagegedeelte van de attractie uit te breiden met het doel om de opslagplaats waar het onderhoud van attractiewagentjes gebeurt te vergroten. Daar werden vorig jaar bouwvergunningen voor aangevraagd door Disney.

Het lijkt er dus niet op dat de werken aan de attractie bedoeld zijn om de buitenkant te renoveren of de Star Wars overlay te veranderen. Wel zou de attractie een grondige opknapbeurt kunnen gebruiken, voornamelijk op gebied van verlichting want hiervan zijn er momenteel veel van kapot.
De Star Wars Hyperspace Mountain is al actief sinds de 25ste verjaardag van Disneyland Paris in 2017. Ook veel trouwe fans zouden de Star Wars overlay graag zien verdwijnen, zodat de attractie terug kan keren naar zijn originele staat.

30ste verjaardag van Space Mountain komt eraan volgend jaar:

Volgend jaar viert Space Mountain in Discoveryland zijn 30ste verjaardag. Dat zou een goed moment zijn om de Star Wars Hyperspace Mountain overlay te beëindigen. De recente investeringen van Disney in de attractie zouden wellicht een goede aanleiding kunnen vormen.

Vooralsnog heeft Disney niet bevestigd of er grote veranderingen aan Space Mountain komen. Wel werd het in 2022 besproken in een aflevering van Pass Annuel Showtime, zonder details te geven.

Translate website