Le Pays des Contes de Fées heropening bijgesteld naar 30 augustus 2024

De attractie Le Pays des Contes de Fées, die samen met de familieachtbaan Casey’s Jr gesloten is voor een grondige renovatie, gaat terug open op 30 augsutus 2024.

De originele plannen waren om de attractie terug te open aan het begin van de maand augustus maar die heropening werd nu bijgesteld naar het einde van de maand. Jammergenoeg zorgt dat ervoor dat deze twee attracties de volledige zomervakantie gesloten blijven en alsook de totale capaciteit van de attracties naar beneden brengt.

Al is het ook niet zo verrassend, meestal haalt Disneyland Paris de deadline niet om alles op tijd klaar te krijgen, dat was ook zo bij bijvoorbeeld It’s A Small World en de grote renovatie van Mad Hatter’s Tea Cups enkele jaren terug.


PixieDust.be

Behalve een renovatie van de bestaande decorstukken en wachtrij komen er ook 3 volledig nieuwe verhalen in Le Pays des Contes de Fées. De eerste is Frozen, deze nieuwe scène zal de oude Peter en de Wolf scène vervangen. Het tweede nieuwe verhaal is dat van Winnie the Pooh die Hansje en Grietje zal vervangen en als laatste krijgen we ook UP. Het bekende huis met de kleurrijke ballonen zal de grote scène van The Wizard of Oz vervangen op het einde van de attractie.


PixieDust.be

PixieDust.be

Intussen kan je al zien dat er veel delen van de attractie al opnieuw geverfd werden zoals de opstapplaats naar de bootjes. Het grootste “waauw” effect moet er nog komen en dat zal zijn wanneer het grote boek opnieuw geplaatst zal worden die ernstig beschadigd was voor men aan deze renovatie begon.


Le Pays des Contes de Fées

Translate website