Geen Disney Illuminations op 14 juli 2024 in Disneyland Paris

Disney Illuminations is terug in Disneyland Paris en vervangt voor onbepaalde tijd opnieuw de show Disney Dreams! In het kleine lettertype heeft Disney wel laten weten dat Disney Illuminations niet zal plaatsvinden op 14 juli 2024.

Disney heeft bij het publiceren van meer details over de terugkeer van de show op de officiĂ«le website van Disneyland Paris laten weten dat Disney Illuminations niet zal plaatsvinden op 14 juli 2024. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de “Bastille Day Fireworks” om de Nationale Feestdag van Frankrijk te vieren, dit is namelijk een jaarlijkse traditie.

Vorig jaar verraste Disneyland Paris zijn publiek met een Europees record! 1.495 drones vlogen tegelijk boven het kasteel van Doornroosje, waar een betoverende show plaatsvond met een combinatie van pyrotechniek, licht en adembenemende drone-choreografie. De show vierde ook Disney- en Pixar-klassiekers met een connectie met Frankrijk, zoals Beauty and the Beast, The Hunchback of Notre Dame, The Aristocats en Ratatouille.

Als de vuurwerk show voor de Nationale Feestdag van Frankrijk ook even groot zal zijn als vorig jaar is voorlopig onduidelijk en zal waarschijnlijk zeer afhankelijk zijn van de weersomstandigen, Ă©Ă©n ding is zeker de hele wereld zal in juli toekijken naar Frankrijk en Parijs voor de Olympische Spelen die er deze zomer zullen plaatsvinden.


In voorbijgaande jaren werd Disney Illuminations/Disney Dreams wel opgevoerd in combinatie met de Bastille Day Fireworks, maar dit jaar is Disney dat niet van plan. Op de officiële website van Disneyland Paris staat er voorlopig geen vermelding dat de Disney Electrical Sky Parade niet zal doorgaan op 14 juli 2024.

We hebben deze informatie toegevoegd aan onze lijst met gesloten attracties en onderbroken shows>

Disney Illuminations

Disney Illuminations is sinds 31 mei 2024 opnieuw dagelijks te zien bij sluitingstijd van het Disneyland Park (behalve op 14 juli 2024).

De show debuteerde op 26 maart 2017 om de 25ste verjaardag van Disneyland Paris te vieren en verving Disney Dreams. Dit spektakel is gebaseerd op “Ignite the Dream”, een voormalige show uit Shanghai Disneyland, de show bevat projecties op het kasteel, vuurwerk (pyrotechnics), fonteinen, vuur, lasers, spotlights en andere speciale effecten.

In deze show neemt Mickey Mouse gasten mee door de wereld van Disney met scènes uit The Lion King, The Little Mermaid, Finding Nemo, Pirates of the Caribbean, Star Wars en Frozen. In het verleden bevatte de show ook nog een scène van de Beauty and the Beast live-action film en een extra scène uit Frozen, deze zijn geschrapt in de nieuwe en kortere 2024 versie.


2017-2023 versie

Translate website